Μαστοράκη Καλλιόπη
Γεννήθηκε το 1986 στο Ηράκλειο της Κρήτης και κατοικεί στις Γούβες Πεδιάδας, στον Δήμο Χερσονήσου. Είναι παντρεμένη με τον Τίτο Μαυράκη, ο οποίος κατάγεται από την Ελιά Πεδιάδος, είναι διδάκτορας γεωπονίας και έχουμε δύο παιδιά.Η πορεία της στις σπουδές επικεντρώθηκε στον τομέα των Οικονομικών. Συγκεκριμένα, αποφοίτησε από το τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και διαθέτει Μεταπτυχιακό Τίτλο από το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας στην Οικονομική Θεωρία και Πολιτική.Για 13 χρόνια εργάστηκε ως προϊστάμενη λογιστηρίου σε όμιλο επιχειρήσεων. Ωστόσο, από τον Μάιο του 2023, εργάζεται για ένα ίδρυμα με έδρα στις Βρυξέλλες το οποίο ειδικεύεται στην έρευνα στον τομέα της κυκλικής οικονομίας, συμμετέχοντας σε ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.Λόγω της αγάπης της για το Δήμο Χερσονήσου και την επιθυμία της να συμβάλει στην περαιτέρω ανάπτυξή του, αλλά και ως γυναίκα που προσδοκά να αναλάβει τον ρόλο της δημοτικής συμβούλου, πιστεύει ότι έχει τη δυνατότητα να φέρει νέες προοπτικές και να συμβάλει στην ευημερία του Δήμου μας. Ορισμένες από τις ιδέες της περιλαμβάνουν:
Ανάπτυξη του τουρισμού: Ο Δήμος Χερσονήσου διαθέτει μεγάλο τουριστικό δυναμικό. Θα πρέπει να επενδύσουμε στην προώθηση του τουρισμού μέσω της δημιουργίας προγραμμάτων προώθησης, της συνεργασίας με τοπικούς επιχειρηματίες και της ανάπτυξης νέων τουριστικών προορισμών και εκδηλώσεων.Βελτίωση των υποδομών: Οι υποδομές αποτελούν το θεμέλιο για την ανάπτυξη ενός δήμου. Πρέπει να επενδύσουμε στη βελτίωση των δρόμων, του φωτισμού και των πεζοδρομίων για τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας και τη βελτίωση της ασφάλειας. Με αυτόν τον τρόπο ο δήμος μπορεί να αναβαθμιστεί τόσο σε τοπικό όσο και σε ευρωπαϊκό επίπεδο.
Προστασία του περιβάλλοντος: Ο Δήμος πρέπει να αναλάβει δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, όπως η προώθηση της ανακύκλωσης και η δημιουργία πράσινων χώρων και πάρκων. Επιπλέον, η διαχείριση των ΧΥΤΑ με βιώσιμο τρόπο μπορεί να δημιουργήσει οικονομία κλίμακας μέσω της αξιοποίησης των πόρων και της εφαρμογής αειφόρων πρακτικών, μειώνοντας τα κόστη και ενισχύοντας την οικονομική βιωσιμότητα της περιοχής. Τέλος, η θέσπιση περιορισμών στη μόλυνση του περιβάλλοντος, του προγράμματος ανανεώσιμων πηγών ενέργειας μπορούν να συμβάλλουν στη συμπίεση του ενεργειακού αποτυπώματος σε επίπεδο δήμου.
Υποστήριξη των νέων και της εκπαίδευσης: Είναι ζωτικής σημασίας να προωθήσουμε προγράμματα υποστήριξης όχι μόνο των νέων αλλά και των γυναικών, με σκοπό την αναβάθμιση του εκπαιδευτικού και μορφωτικού επιπέδου και τη διεύρυνση της γνώσης. Αυτό θα συμβάλει στη δημιουργία μιας εκπαιδευτικής κοινότητας όπου όχι μόνο θα υπάρχουν ευκαιρίες, αλλά θα διασφαλίζονται και ίσες ευκαιρίες για όλους, προωθώντας έτσι τη συμμετοχή των γυναικών στην κοινωνία και στη δημιουργία αλλαγών προς το κοινό καλό.
Προώθηση της τοπικής πολιτιστικής κληρονομιάς: Ο Δήμος πρέπει να υποστηρίξει τις τοπικές παραδόσεις και τον πολιτισμό, προωθώντας εκδηλώσεις και προγράμματα που αναδεικνύουν την τοπική κληρονομιά.
Με τη στήριξη όλων, πιστεύω ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε έναν καλύτερο, πιο ενεργό και περισσότερο ανεπτυγμένο Δήμο Χερσονήσου.